Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Plan voor nieuw theater Den Bosch valt 21 miljoen duurder uit

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op dinsdag 18 april 2017 om 13:20

Den Bosch - 18 april 2017 - De prijs voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch is 21 miljoen hoger dan de gemeente had verwacht. CDA-wethouder Huib van Olden heeft dat donderdagavond gemeld aan de gemeenteraad en noemde het een grote tegenvaller.

Over een groter en moderner theater wordt in Den Bosch al jaren gesproken. In 2013 is besloten om het huidige theater in het centrum van de stad te slopen en een nieuw theater te bouwen. Eind vorig jaar was al duidelijk dat een prijs van 50 miljoen onhaalbaar was. De berekeningen kwamen toen al uit op ongeveer 53 miljoen,

De bijeenkomst in Den Bosch was geen politieke vergadering maar een informatiebijeenkomst waar zo precies mogelijk uit de doeken werd gedaan waarom het nieuwe theater straks geen 50 miljoen maar 71 miljoen euro gaat kosten.

Het debat zal wel snel komen. Het is nu aan het Bossche college om na te denken over een oplossing. Volgens wethouder Huib van Olden komt er in mei een voorstel dat dan op 11 juli in de raad besproken wordt. Ook van de andere kant is er tijdsdruk. Bouwer BAM Bouw & Techniek die de aanbesteding heeft gewonnen, is 180 dagen gebonden aan de prijs die het bedrijf nu heeft genoemd. Als er voor 18 september geen contract wordt getekend, vervallen alle afspraken.

Donderdagavond werd ook duidelijk dat nog maar twee bouwbedrijven waren overgebleven: Ballast Nedam en BAM. Drie bouwbedrijven hebben afgehaakt. Zij vonden de bouw van een nieuw theater niet aantrekkelijk. Ze konden die keus maken omdat er door het eind van de economische crisis meer bouwopdrachten zijn.

Een opleving in de bouwmarkt noemt de gemeente als oorzaak voor de hoge prijs. "Een grote tegenvaller", aldus de wethouder. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie