Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Met Radio Garden de wereld verkennen

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 7 april 2017 om 12:21

Den Bosch - 7 april 2017 - Het online platform Radio Garden, een nieuwe vorm van streaming radio luisteren die in 2016 live ging, scoort wereldwijd aandacht. Via een wereldbol op desktop en mobiel kunnen streaming radiostations uit meer dan 3000 steden beluisterd worden. De toepassing werd door Nederlanders bedacht en gemaakt.

Jonathan Puckey van Studio Puckey, bedenker van het concept van de website: "Ik heb een zo minimaal mogelijke toepassing ontworpen, waar geen uitleg bij nodig is: je landt op de wereldbol, die zoomt in naar de plek waar je bent en je luistert meteen naar radio in de buurt. Wat het startpunt is van een ontdekkingsreis langs talloze radiostations wereldwijd."

Het platform stond een dag lang op nummer 1 bij Reddit en verscheen daarna op blogs wereldwijd: van The Guardian en The Independent tot aan de Süddeutsche Zeitung en The International Business Times. Alleen al de eerste week was de toepassing goed voor meer dan 8 miljoen luistersessies.

Sinds de lancering hebben zich meer dan 800 radiostations van over de hele wereld aangemeld om te worden toegevoegd aan de live streams. Er worden zoveel mogelijk verzoeken gehonoreerd, waardoor de wereldbol nog verder verrijkt wordt met radiostreams.

The Webby awards 2017 
Voor de 21e keer worden in mei de Oscars van het internet uitgereikt: The Webby Awards. Ook dit jaar zijn er weer een aantal Nederlandse kanshebbers. Afgelopen woensdag waren Victor Knaap (MediaMonks), Marc Oosterhout (N=5),  Jasper Kaizer (Q42) en Bas Agterberg (Studio Puckey) aan tafel bij De Wereld Draait Door. 

Q42 is genomineerd met de interactieve documentaire 'De Tuin der lusten van Jheronimus Bosch'; N=5 is genomineerd met de Helping Heart jas, een jas met een draadloos pinapparaatje voor daklozen; Studio Puckey is genomineerd met Radio Garden, een interactieve wereldbol radiostations van over de hele wereld die je direct kunt streamen en tot slot MediaMonks is genomineerd met een Virtual Reality applicatie waarin je gepest kan worden.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie