Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Janine Abbring presenteert Zomergasten 2017

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 3 april 2017 om 13:01

Den Bosch - 3 april 2017 - Janine Abbring is dit jaar de presentator van Zomergasten. De 41-jarige presentatrice volgt hiermee Thomas Erdbrink op, die het programma het vorige seizoen presenteerde.

"Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera, maar toen ik werd gevraagd voor een screentest vond ik dat een unieke kans", aldus Abbring.

De presentatrice was eerder te zien in Wie is de Mol?, De Wereld Draait Door en Vroege Vogels. Hier stopte ze drie jaar geleden mee om met Lubach zijn satirische programma te gaan maken. Het tweetal kent elkaar uit Groningen, waar ze samen een hit scoorden met een parodie op het nummer Stan van Eminem.

Kijkers van Zondag met Lubach konden het nieuws zondagavond al weten. Aan het einde van de laatste aflevering van het seizoen spraken Lubach en Abbring, die eindredacteur is van het programma, kort met elkaar en zinspeelde op haar nieuwe baan. Hoewel NU.nl het bericht toen al bracht, wilde Lubach zijn uitspraken zondagavond noch bevestigen noch ontkennen.

Zomergasten

Zomergasten is een Nederlands televisieprogramma van de VPRO dat elk jaar in de zomer, meer bepaald rond augustus, op zondagavond rechtstreeks uitgezonden wordt. Het programma bestaat sinds 1988 en werd bedacht door Krijn ter Braak. In een avondvullend programma mag iedere zondag een bekende of interessante Nederlander, Vlaming of Nederlandssprekende buitenlander zijn of haar favoriete televisieavond samenstellen. De gast komt meestal uit de literatuur, wetenschap, televisie, de politiek of het bedrijfsleven. De gekozen fragmenten worden getoond en aan de hand daarvan wordt de gast geïnterviewd door een interviewer/presentator.

Het programma is gaandeweg uitgegroeid tot een van de bekendste programma's van de Nederlandse publieke omroep. Sinds 2003 wordt na elke aflevering een film uitgezonden die door de gast van de avond is uitgekozen.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie