Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Meeste Nederlanders willen algeheel rookverbod in openbare ruimte

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 31 maart 2017 om 13:01

Den Bosch - 31 maart 2017 - Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat roken in het openbaar in het hele land verboden zou moeten worden. Onder rokers gaat dit slechts om drie procent. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 1100 NU-panelleden.

Daarvan gaf 13 procent van de respondenten aan regelmatig te roken. 10 procent doet dit af en toe en het grootste deel, 77 procent van de respondenten, rookt niet. 

Roken wordt in steeds meer situaties verboden. In de meeste Nederlandse pretparken en dierentuinen mag vanaf aanstaande zaterdag niet meer gerookt worden in de rij voor attracties, zo maakte de Club van Elf, waar 21 grote attractieparken bij zijn aangesloten, dinsdag bekend. Onder andere de Efteling, Walibi, Burgers’ Zoo en de Apenheul gaan het nieuwe rookverbod handhaven.

Mocht er een algeheel rookverbod komen, dan geeft 22 procent van de rokers aan te overwegen om te stoppen. Voor 67 procent van de rokende respondenten zou het verbod geen verschil maken. 11 procent laat de keuze in het midden. 

Niet alleen roken wordt aangepakt, ook tabaksproducenten liggen onder vuur. Zo heeft KWF Kankerbestrijding vorige week aangifte gedaan tegen de vier grootste tabaksbedrijven. De stichting beweert dat rokers door deze producenten verkeerd worden voorgelicht over mogelijke schade. 

De bedrijven zouden tijdens testen gebruik maken van een zogenoemde sjoemelsigaret. Hierin zitten kleine gaatjes, zodat het testapparatuur een lagere uitstoot van schadelijke en verslavende stoffen meet.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie