Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

BN'ers zetten zich in voor Giro 555

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 29 maart 2017 om 12:16

Den Bosch - 29 maart 2017 - Talloze bekende Nederlanders zetten zich vandaag in om zoveel mogelijk geld op te halen voor slachtoffers van hongersnood in Afrika. Op sociale media delen de sterren foto's van hun inzet voor Giro 555, of plaatsen ze een oproepje om op deze manier te proberen een groot bedrag binnen te harken.

De hele dag besteden radio en televisie aandacht aan de actie. Bekende Nederlanders, zoals Jan Slagter, Hadewych Minis en Margot Ribberink, en vloggers als Bardo Ellens en King Alert ondersteunen de actie door telefoontjes aan te nemen, via social media oproepen te doen en cheques en giften in ontvangst te nemen. Radio 2 zendt live uit vanuit Beeld en Geluid en in de studio zijn optredens van artiesten als Typhoon en Bløf. Presentator Art Rooijakkers is het gezicht van Giro555.

Om 5.55 uur is woensdagochtend de landelijke actiedag van start gegaan voor Giro555. Het geld gaat naar slachtoffers van hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Hier kampen momenteel 20 miljoen mensen met een tekort aan eten. Minister Ploumen maakte dinsdag bekend dat het kabinet 9 miljoen euro extra uittrekt voor hulp aan Jemen en Nigeria.

De inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) heeft tot nu toe al 17,5 miljoen euro aan andere donaties opgeleverd.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie