Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Uber stopt test zelfrijdende auto na ongeluk

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 27 maart 2017 om 11:38

Den Bosch - 27 maart 2017 - Uber stopt tijdelijk met zijn testprogramma voor zelfrijdende auto's na een ongeluk in Arizona vrijdag. In afwachting van het onderzoek is besloten voorlopig te stoppen met de tests.

Uber bevestigde de crash waarbij een zelfrijdende auto op de kant belandde nadat een andere auto geen voorrang verleende. Volgens Uber raakte niemand ernstig gewond.

Het zelfrijdende-autoprogramma van Uber is niet zonder controverse. Zo wordt de taxi-app aangeklaagd door Google-zusterbedrijf Waymo, omdat Uber diens techniek voor het zelfrijdend maken van auto's zou hebben gestolen. Ook rijden de zelfrijdende Ubers in Arizona rond, omdat ze in Californië niet welkom zijn. Uber weigert in die staat een vergunning aan te vragen.

Vorige week werd er bekend gemaakt dat Uber zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam verhuist naar een nieuwe, ruimere locatie in de hoofdstad. De nieuwe locatie moet plek bieden voor meer personeel. De Amerikaanse maker van de bekende taxi-app is te groot geworden voor de huidige locatie in het centrum en wil de komende tien jaar doorgroeien van vierhonderd naar duizend medewerkers.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie