Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

'Britten betalen 58 miljard euro voor verlaten EU'

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 24 maart 2017 om 11:48

Den Bosch - 24 maart 2017 - Het Verenigd Koninkrijk krijgt voor het verlaten van de Europese Unie een rekening gepresenteerd van ongeveer 50 miljard pond (58 milljard euro). Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, in een vraaggesprek met de BBC.

Een meerderheid van de Britten stemde 23 juni 2016 vóór een vertrek uit de Europese Unie. Met ruim 1,2 miljoen verschil in stemmen heeft het Britse volk gekozen vóór een Brexit.

Hoewel er geen verlangen is de Britten te 'straffen' voor de Brexit, moet de EU voorkomen dat andere landen volgen, liet Juncker weten in het interview dat vrijdag werd uitgezonden. ''We hebben wetenschappelijk laten uitrekenen wat de Britse verplichtingen zijn en de rekening moet worden betaald.''

De Britse premier Theresa May maakte maandag bekend dat ze Brussel woensdag officieel informeert dat haar land het EU-lidmaatschap opzegt. Het opzeggen van het lidmaatschap leidt tot onderhandelingen over de nieuwe relatie tussen de EU en het vertrekkende lid.

Brussel heeft herhaaldelijk gezegd dat eerst de scheiding wordt uitonderhandeld, en daarna pas kan worden onderhandeld over hoe een mogelijke nieuwe relatie eruit kan zien.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie