Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Rappers 'achter de tralies' voor RTL-programma over mensenrechten

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 22 maart 2017 om 13:53

Den Bosch - 22 maart 2017 - Ronnie Flex, Willie Wartaal, Mr. Polska en Bokoesam zijn te zien in een nieuw programma over mensen die in het buitenland vastzitten omdat ze hun mening gaven. In Rappers achter de tralies onderzoeken ze hoe het is gesteld met mensenrechten en het recht op vrije meningsuiting op drie continenten.

In het nieuwe programma Rappers Achter De Tralies gaan Ronnie Flex, Willie Wartaal, Mr. Polska en Bokoesam naar Rusland, Mexico en Zimbabwe voor Amnesty International. De rappers zien met eigen ogen dat vrijheid van meningsuiting in heel veel landen niet vanzelfsprekend is.

Ze ontmoeten mensen die zelf onterecht gearresteerd zijn, gevangen hebben gezeten en zelfs gemarteld zijn. Vaak alleen maar om wat ze denken, zeggen, geloven of om wie ze zijn. Ook ontmoeten ze familieleden van mensen die nu nog steeds onterecht vastzitten. De rappers vragen met hun bezoek aandacht voor mensenrechten en komen in actie voor Ildar, Veronica en Itai. Veronica zit ten onrechte gevangen in Mexico en Itai is vermist in Zimbabwe. Ildar uit Rusland is inmiddels vrijgelaten en gelukkig weer op vrije voeten!

Ze roepen in het programma Nederlanders op een petitie te tekenen om mensen vrij te krijgen die vastzitten vanwege het geven van hun mening. De rappers willen in ieder geval 100.000 handtekeningen verzamelen.

Het programma wordt vanaf 4 april uitgezonden op RTL 5.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie