Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

DENK gebruikt nepprofielen op social media

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 13 februari 2017 om 10:29

Den Bosch - 13 februari 2017 - Volgens het NRC Handelsblad, gebruikt de politieke partij DENK nepprofielen, oftewel trollen, om zo tegenstanders zwart te maken. Dit concluderen ze uit gelekte WhatsApp-berichten.

Tegenover RTL Nieuws zei Kuzu dat het inzetten van dergelijke trollen anderhalf jaar geleden al gestopt is, en dat ze vooral vanuit de jongeren beweging van DENK kwamen. Ook is Kuzu benieuwd hoe het er zo bij andere partijen aan toe gaan. “Social Media wemelt van de trollen” aldus de lijsttrekker.

Het zou gaan om ruim twintig nepprofielen op Twitter en Facebook, die ingezet worden om de partij groter te laten lijken. De profielfoto’s van deze accounts zijn van mensen die niet weten dat ze gebruikt worden, en dit is in Nederland verboden. Volgens de portretwet én de Wet bescherming persoonsgegevens. DENK riskeert hiermee een hoge boete.

DENK is een veelbesproken politieke partij in Nederland, die vooral hoge ogen gooide tijdens de zwartepietendiscussie. Tunahan Kuze en Selcuk Öztürk zijn de respectievelijke nummer 1 en 2 van de lijst. Sylvana Simons nam in december 2016 afscheid van de partij, wat niet zonder slag of stoot ging. DENK eist een schadevergoeding van €40.000 omdat Simons zichzelf negatief had uitgelaten over de partij. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie