Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

John de Mol doet tegenbod op TMG

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 23 januari 2017 om 10:27

Den Bosch - 23 januari 2017 - Ook Talpa, het bedrijf van John de Mol, heeft een bod uitgebracht op de Telegraaf Media Groep. De biedprijs per aandeel is €5,90, en dat is €0,65 hoger dan het bod dat het Belgisch Mediahuis en de familie Van Puijenbroek hebben voorgeschoteld.

Het bod van Talpa is 70% hoger dan de slotkoers van TMG in december vorig jaar, dat was een dag voordat het Mediahuis en VP Exploitatie hun interesse lieten horen. Op dit moment is VP Exploitatie, het investeringsbedrijf van de familie Van Puijenbroek, grootaandeelhouder in TMG met ruim 40%.

Telegraaf Media Groep noemt het bod van Talpa, “Ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk”. Het concern laat weten dat er door het bestuur en de raad van commissarissen zorgvuldig gekeken wordt naar het bod, en geven nadrukkelijk aan rekening te houden met alle belanghebbenden, inclusief de aandeelhouders.

“Ik heb een groot geloof in TMG als verzameling van een aantal sterke Nederlandse  merken en de potentie van deze onderneming”, laat Talpa-eigenaar De Mol in een persverklaring weten. “Ik denk dat het goed is als de onderneming in private handen komt, want uit ervaring weet ik dat een beursnotering de flexibiliteit van de bedrijfsvoering beperkt.” Ook geeft De Mol aan dat het zijn doel is om dit gerespecteerde mediabedrijf voor Nederland te behouden, en het verder uit te bouwen.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie