Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

John de Mol grootaandeelhouder TMG

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op zondag 15 januari 2017 om 12:02

Den Bosch - 15 januari 2017 - John de Mol is nu officieel grootaandeelhouder van de Telegraaf Media Groep. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldt dat de mediamiljardair 18,4 procent bezit van de grootste krant van Nederland.

Het TMG is een mediagroep, met merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW. Ook Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 & Radio 10 vallen onder Telegraaf Media Groep.

Het belang van Dasym, de investeringsmaatschappij van Frank Botman, is van 20 naar nul procent gegaan. Botman was vroeger de rechterhand van John de Mol, daardoor waren er al lang geruchten dat Botman nog banden had met De Mol. Hij heeft het belang ook overgenomen van zijn voormalig businesspartner.

Wat betekend deze wissel voor TMG? TMG heeft een overnamebod ontvangen van Belgische Mediahuis en grootaandeelhouder VP Exploitatie, van de familie Van Puijenbroek. Recentelijk lieten ze weten dat ze al 55% van de aandelen binnen te hebben, van Delta Lloyd en Navitas en de familie Zeeman. Echter willen ze 95% van de aandelen, zodat ze TMG van de beurs kunnen halen.

Als John de Mol, nu grootaandeelhouder, bepaald om niet mee te werken, kan het plan van Van Puijenbroek echter niet doorgaan. Dan komt de vraag of ze zin hebben in slepende procedure om deze aandelen toch af te dwingen.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie