Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

NPO moet meer openheid geven

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op donderdag 29 december 2016 om 11:18

Den Bosch - 29 december 2016 - De NPO moet meer openheid van zaken geven over grote uitgaven. Tweede Kamerleden kunnen de publieke omroep dan aanspreken op het uitgavegedrag voor onder andere dure presentatoren. Van politieke beïnvloeding mag echter nog steeds geen sprake zijn.

“In geval van nood, moeten uitgaven tot in detail bekend worden gemaakt” was het voorstel van Staatssecretaris Dekker. Dekker heeft op verzoek van parlementariërs in de Eerste Kamer, waarvan hij ook steun voor goedkeuring nodig had, juridisch bekeken hoe en wanneer de publieke omroep kan worden gedwongen tot inzage, dit kan echter alleen als er een vermoede is dat er teveel geld uitgegeven wordt. Verzoeken tot inzage van kamerleden worden ook in de toekomst niet geaccepteerd als deze programmering of journalistieke inhoud willen beïnvloeden.

De NPO heeft echter staatssecretaris Sander Dekker laten weten niet van plan te zijn om meer openheid te geven over uitgaven als topsalarissen en voetbalrechten. Ze erkennen wel dat er toezicht nodig is, maar wel op “doelmatige en rechtmatige inzet van middelen”.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie