Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nep-nieuws op internet ook in Nederland potentieel gevaar

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 21 november 2016 om 14:17

Den Bosch – 21 november 2016 – Nep-nieuws neemt een steeds belangrijkere positie in in de hedendaagse cultuur. Zo verscheen er een bericht dat beweerde dat Donald Trump had gezegd dat de Republikeinen de domste kiezers van Amerika zijn. Dit bleek achteraf nep nieuws te zijn.

Het bericht werd veel gedeeld, en veel mensen geloofde in dit artikel. Echter was het een hoax (nep-nieuws). Maar wat is nou precies het doel, en het nut, achter nep-nieuws verspreiden? Heel simpel: geld verdienen. Door een dubieuze of sensationele kop te verzinnen, krijgt de desbetreffende website meer bezoekers, hierdoor is het interessanter voor adverteerders om op die website te adverteren.

Veel mensen gebruiken Sociale media vaak als belangrijkste bron van nieuws, wat echter niet de betrouwbaarste bron is, zo blijkt maar weer. In Nederland komt ook nep-nieuws voor, en daar zit ook een potentieel gevaar in. In Nederland en België zijn namelijk zo’n vijftig websites die met regelmaat verzonnen of dubieus nieuws verspreiden, deze getallen zijn gebaseerd op een hoax-wijzer. Een hoax-wijzer probeert internetters te behoeden voor nep-nieuws.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie