Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Radio Mexico keert terug in ether

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 11 mei 2016 om 13:09

Den Bosch – 10 mei 2016 - Radio Mexico keert terug in de ether. Per juli zendt de Bossche radiozender uit in een groot gedeelte van Noord-Brabant. Dat meldt de organisatie achter de zender aan Omroep Brabant.

Radio Mexico bestaat sinds 1981 en stond vanaf die tijd onder leiding van Janus Libregts, de broer van Toon Libregts, de man achter Radio Atlantis in de jaren tachtig. Later gingen enkele deejays door met de zender. Mexico begon in de ether als piratenzender en werd bijna zestig keer uit de lucht gehaald, daarna ging de zender uitzenden op internet. De radiozender was vanaf 2006 ook een korte tijd legaal te beluisteren op 94.1 FM in de regio Den Bosch, deze ether frequentie huurde het van Radio 8FM. Momenteel is Puur NL op deze frequentie te horen.

De radiozender gaat per juli uitzenden via de digitale ether (DAB+). De radiozender gaat gebruik maken van het netwerk van aanbieder MTVNL.

Het ziet er naar uit dat de radiozender uit ’s-Hertogenbosch alleen gaat uitzenden in de regio Noord-Brabant via de digitale ether. Daar heeft aanbieder MTVNL al een steunzender op kanaal 9C in Eindhoven. Volgens een dekkingskaart op het Twitter-account van Mexico FM zal daar nog een steunzender in Loon op Zand aan worden toegevoegd.

"We huren de frequentie en hebben een contract voor drie jaar afgesloten. Daarna wordt het contract voor onbepaalde tijd verlengd", aldus Van de Weijer tegen diverse media, die verder vertelt dat de zender op 1 juli start.

De organisatie achter de radiozender is nog bezig met het invullen van de programma’s. Vast staat, volgens een optimistische Van de Weijer, dat er zowel live als non-stop wordt uitgezonden.

De ex-piraat zendt voornamelijk Nederlandstalige muziek uit. Van zowel bekende zangers als opkomende artiesten. Met name Brabantse artiesten zijn er te horen. Vele werden mede bekend door de Bossche volkszender.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie