Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Investeren in social media?

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 13 april 2016 om 11:11

Vught - 13 april 2016 - De kracht van sociale media zoals Facebook, Instagram en twitter en hun Chinese tegenhangers is enorm. Al meer dan twee miljard mensen maken gebruik van deze sociale media, dat is bijna 30% van alle mensen op aarde. Dit aantal zal volgens onderzoeksbureau Statista de komende jaren nog flink stijgen ook.

Statista verwacht dat het aantal social media gebruikers de aankomende twee jaar met nog eens 25% zal toe nemen. Het totaal zou dan in 2018 komen op circa 2,5 miljard gebruikers. Naar schatting komt dan een half miljard van deze gebruikers uit het land met het hoogste inwoners aantal: China. Dit komt omdat de Chinese sociale media kanalen vlug zijn opwachting maakt onder velen Chinezen. Natuurlijk stijgt het aantal social media gebruikers in het westen ook nog, maar minder als in China, omdat de penetratiegraad in het westen al veel hoger ligt dan in China. De gestage groei heeft het westen te danken aan ‘ouderen’ die steeds vaker naar deze social media grijpen.

Deze gebruikers zijn zeer interessant voor bedrijven om zo bijvoorbeeld hun boodschap over te brengen. Laten we voor het gemak even kijken naar Facebook, het aantal dagelijks actieve gebruikers ligt rond de één miljard. Maandelijks zijn er zo’n 1,5 miljard mensen die op dit platform inloggen. Dat is een groei van 11% ten opzichte van het jaar er voor. Overigens zijn de dochterbedrijven van Facebook… Instagram (400 miljoen maandelijkse gebruikers) en WhatsApp (900 miljoen maandelijkse gebruikers) niet mee gerekend. Mede door reclames die derde partijen aan de gebruikers van Facebook laten zien genereerde Facebook vorig jaar een omzet van 17,9 miljard, en een winst van 3,67 miljard dollar.

Dat Facebook zoveel winst maakt heeft het te danken aan de lagere kosten die het het afgelopen jaar had. Omdat de noodzaak om te investeren voor Facebook wat afneemt hield het miljarden bedrijf geld over. Bij andere sociale netwerken, zoals de meeste Chinese, investeren ze nog flink om wel verder te groeien. Beleggers die willen profiteren van de mooie groei bij social media kunnen dat doen via Trend Invest.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie